Omgeving & ActiviteitenPian della Bandina ligt op de grens van Umbrië en Toscane, in het midden van Italië, ook wel het groene hart van Italië genoemd. In het nabij gelegen stadje Città della Pieve, dat bekend is door de Safraan, zijn vele kerken en de schilder Pietro Vanucci, vindt u winkels, supermarkten, koffiebarretjes, ijssalons, restaurants, banken en een ziekenhuis.


Pian della Bandina is een mooie uitvalsbasis voor dagtrips naar Perugia, Assisi, Orvieto, Civita di Bagnoregio, Castiglione del Lago, Spoleto, Todi, Terni, Cascate di Marmore, Sienna, Montepulciano, Firenze en Rome.

Firenze en Rome zijn ook heel eenvoudig per trein te bereiken vanaf het nabij gelegen treinstation van Chiusi.


In de directe omgeving kunt u ook wandelen in de bossen, paardrijden, fietsen of mountainbiken (bij ons te huren). Op een klein half uurtje rijden ligt een 18 holes golfbaan en voor de watersportliefhebbers is er voldoende te beleven op het Lago di Trasimeno. Hier kunt u boottochten maken, zelf bootjes huren, surfen of lekker zwemmen.


Uiteraard beschikken wij over voldoende folders over de bezienswaardigheden in de omgeving, maar wij geven ook tips en adviezen aan onze gasten.